IV Degustacyjna Kolacja Charytatywna dla gorzowskiego Hospicjum

Smakosze wyszukanych potraw i ludzie o wielkich sercach spotkali się po raz czwarty w gorzowskim Hotelu Fado, by wesprzeć Hospicjum św. Kamila. Kilku najlepszych kucharzy przygotowało wiele ciekawych i nietuzinkowych potraw, a organizatorzy zadbali również o wystawy i licytacje. Mówi Karolina Kapałczyńska z gorzowskiego Hospicjum.

Na licytacji uczestnicy mogli zakupić ciekawe przedmioty.

Jednym z mistrzów kuchni prezentujących swoje potrawy był Paweł Salamon, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin.

Uczestnicy kolacji pokazali podczas imprezy swoje wielkie serca.

Na kolacji wystąpiła oprócz Liwii Jagody także Julia Wiśniewska, uczestniczka programu The Voice Kids.

Specjalne ozdoby na licytację przygotowali uczniowie I Liceum Ogólnokształcącego w Gorzowie, a potrawy do stołów przynosili uczniowie gorzowskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych. W zeszłym roku dzięki darczyńcom udało się zebrać podczas kolacji 38 000 zł.

Oprócz Pawła Salamona, swoje potrawy przygotowali wyśmienici kucharze: Maciej Pisarek, Tomasz Szymański, Francisco Javier, Muro Martinez, Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski, Bartosz Ludniewski, Borys Sikorski, Łukasz Gerlowicz i Wojciech Mazur.

 

 

Exit mobile version