Festiwal, że palce lizać. „Polska od Kuchni” ściągnęła tłumy na gorzowski rynek

Zapachy, kolory, ale i rytmy. Na Starym Rynku w Gorzowie rozpoczął się festiwal „Polska od Kuchni”. Koła gospodyń wiejskich przygotują swoje popisowe potrawy. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Kiełczanie” częstują dziś m.in zupą pomidorową z niespodzianką i przepysznym ciastem.

Pierwsze porcje już trafiły do mieszkańców. Głodnych nie brakuje. Na Stary Rynek przybyły dziś tłumy gorzowian, ale są także mieszkańcy okolicznych gmin.

Uczniowie gorzowskiego „Gastronomika” wraz ze swoimi nauczycielami przygotowali dziś chłodnik i kaszotto z polędwicą i warzywami, na które składniki dostarczył Gorzowski Rynek Hurtowy. Mówią: szef kuchni i nauczyciel Kamil Tużnik, uczennica Klaudia Sabaj i prezes GRH Agata Dusińska.

Festiwal „Polska od Kuchni” gości w Gorzowie już po raz drugi. W tym roku wydarzenie kulinarne połączone jest z muzyczną imprezą „Roztańczona Polska”. Od 20.00 do 22.00 na Starym Rynku zagrają miedzy innymi: Loka, Piękni i Młodzi oraz Filip Lato.

Exit mobile version