Dziś drugi dzień atrakcji z okazji otwarcia Areny Gorzów. Od godz. 15 mieszkańcy mają okazję wziąć udział w kulinarnych warsztatach lepienia pierogów z Pascalem Brodnickim, gorzowskimi szefami kuchni, GRH i uczniami „gastronomika”. Mówi szef kuchni Paweł Salamon:
Zainteresowanych do udziału w warsztatach nie brakuje. Mówi Agata Dusińska, prezes GRH
Gość specjalny dzisiejszych warsztatów – Pascal Brodnicki, nie tylko doradzał mieszkańcom, ale także zabawiał ich rozmową i zdradzał sekrety szefów kuchni na idealne pierogi
W kulinarnym namiocie pod Areną Gorzów atmosfera była tak świąteczna, że przy stolnicach stawali także ci, którzy nigdy wcześniej pierogów nie sklejali:
Niestety, pogoda nie rozpieszczała dziś mieszkańców dlatego w kulinarnym namiocie GRH można było rozgrzać się przy świątecznym barszczu, którym częstowały gorzowian m.in wiceprezydent miasta Małgorzata Domagała i skarbnik Agnieszka Kaczmarek:
Warsztaty lepienia pierogów będą prowadzone tak długo, na jak długo starczy składników.