Wielkanocne gotowanie na ryneczku przy Jerzego

Gorzowskim żurem rozpoczęła się wiosna na ryneczku przy Jerzego. Mieszkańcy, którzy zawitali dziś na miejskie targowisko, mieli okazję spróbować wielkanocnych dań przygotowanych przez mistrza kuchni.

Jak smakuje gorzowska Wielkanoc? Ile mąki trzeba przygotować do upieczenia mazurka, a ile jajek ugotować do tradycyjnej świątecznej sałatki? – na te i wiele innych pytań odpowiadał dziś mistrz kuchni, Paweł Salamon, który wraz z uczniami Zespołu Szkół Gastronomicznych przygotował dla mieszkańców kilka propozycji świątecznych potraw:

Wegański pasztet wzbudził zaskoczenie wśród mieszkańców. Mistrz kuchni odpowiada – Modyfikujemy tradycyjne przepisy, bo świat się zmienia:

Już po raz czwarty zaczynamy przygotowania do Wielkanocy na na ryneczku przy Jerzego – mówi Agata Dusińska, prezes GRH:

Co mieszkańcy Gorzowa sądzą o wielkanocnych daniach zaproponowanych przez mistrza kuchni?

W tym roku na ryneczku przy Jerzego planowanych jest wiele kulinarnych wydarzeń, wśród nich m.in. jesienny Festiwal Dyni i Chryzantemy i degustacje dań przed Bożym Narodzeniem.

Exit mobile version