Festiwal Dyni i Chryzantemy na rynku GRH

fot:E.Kobelak

Festiwal Dyni i Chryzantemy odbył się dziś na Gorzowskim Rynku Hurtowym. W ramach imprezy uczniowie i kucharze Zespołu Szkół Gastronomicznych przygotowali dla mieszkańców zupę z dyni i dyniową konfiturę.

Tym, którym przygotowane dania smakowały rozdawane były przepisy na samodzielne wykonanie ich w domach. Mówi Kamil Tużnik, nauczyciel w Zespole Szkół Gastronomicznych:

Chętnych do smakowania nie brakowało, zdecydowana większość chwaliła przygotowania dania. – Festiwal Dyni i Chryzantemy odbywa się na naszym rynku już po raz trzeci – mówi prezes GRH Agata Dusińska:

Zapytaliśmy mieszkańców, którzy dziś odwiedzili ryneczek o ich przepisy na dania z dyni

A to  przepis na zupę krem z dyni według przepisu wyróżnianego, młodego kucharz Bartka Wicherka

Exit mobile version