Danie z jelenia, wykwintne desery i wyszukane przystawki – to tylko niektóre dania z menu trzeciej już Degustacyjnej Kolacji Charytatywnej na rzecz podopiecznych Hospicjum św. Kamila.
Jak twierdzi Marek Lewandowski, dyrektor Hospicjum św. Kamila w Gorzowie, kolacja oprócz wymiaru kulinarnego i artystycznego, miała przede wszystkim na celu pomoc finansową placówce w działaniach terapeutyczno-leczniczych.
Jednym z mistrzów ceremonii kulinarnej był Paweł Salomon, szef kuchni Pałacu Mierzęcin. Spod jego ręki wyszło danie z jelenia.
Gorzowianie, którzy skusili się na tę specjalną kolację, podkreślali swoją chęć pomocy dla gorzowskiego Hospicjum.
Podczas kolacji można było wylicytować ciekawe przedmioty, między innymi vouchery, gadżety od Bartosza Zmarzlika i zawodników Stali Gorzów, a także obrazy i płaskorzeźby. W kolacji pomagali również uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie.