Śliwka w Mieszku. Ta propozycja podbiła żołądki gorzowian

Restauracja Hotelu Mieszko została uznana za najsmaczniejszą wśród wszystkich lokali biorących udział w Nocnym Szlaku Kulinarnym. Tym razem tematem przewodnim była śliwka.

Tegoroczna edycja była rekordowa. Uczestnikom wydarzenia wydano blisko 28, 5 tysiąca porcji degustacyjnych. To o 10 tysięcy więcej niż dwa lata temu i ponad 8 tysięcy więcej niż w roku ubiegłym.

Zwycięska restauracja, przez najbliższy rok nosić będzie miano Królowej Gorzowskiej Gastronomi.  Dodajmy, że drugie miejsce zajęła restauracja Aneri, a trzecie Tabana.  Mówi prezydent Jacek Wójcicki:

– To fantastyczna impreza, bardzo potrzebna gorzowskiej branży gastronomicznej – mówi Less Gondor, właściciel Hotelu Mieszko:

Nagrody trafiły dziś także w ręce mieszańców, którzy odwiedzili wszystkie kawiarnie i restauracje biorące udział w imprezie, a  także do tych, którzy najciekawiej opisali zjedzone dania. W tej konkrecji pierwsza nagroda trafiła do Karoliny Gaweł:

Dodajmy, że podczas tegorocznej imprezy daniami ze śliwki częstowało 50 lokali gastronomicznych.

Organizatorzy zapewniają, że za rok znów pójdziemy Nocnym Szlakiem Kulinarnym.

Relacja foto na naszym radiowym fecebooku

Exit mobile version