Już po raz siódmy gorzowscy szefowie kuchni przygotowali Degustacyjną Kolację Charytatywną. Pieniądze zebrane podczas piątkowego wydarzenia w Hotelu Fado trafią do Hospicjum Św. Kamila.
Wszystkie miejsca przy wszystkich dziewięciu stolikach były zajęte w piątkowy wieczór w Hotelu Fado. Łącznie do charytatywnej kolacji na rzecz gorzowskiego Hospicjum zasiadło kilkadziesiąt osób. Co roku pieniądze z biletów na kolację oraz zbierane podczas licytacji stanowią wsparcie dla placówki z ul. Stilonowej.
– Hospicjum ma duże potrzeby – mówi Karolina Kapałczyńska, sekretarz zarządu Hospicjum św. Kamila w Gorzowie:
Tematem przewodnim piątkowej kolacji był las. Angelika Swatkowska i Sylwia Sobiegraj odpowiedzialne tego wieczoru za deser, podeszły do sprawy w niekonwencjonalny sposób. Mówi Angelika Swatkowska, cukiernik:
Dodajmy, że w ubiegłym roku podczas kolacji charytatywnej udało się zebrać ponad 80 tys. zł na gorzowskie Hospicjum.
