Pięciu szefów kuchni spotkało się w Hotelu Fado, by wspólnie przygotować kolację na rzecz małych pacjentów Hospicjum Domowego dla Dzieci im. Oskara i Róży.
Miejsce to jest prowadzone od wielu lat przez gorzowskie Hospicjum Św. Kamila. – Każda forma pomocy jest dobra – mówi dyrektor hospicjum, Marek Lewandowski:
Cały dochód z kolacji ma zostać przeznaczony na ten szczytny cel. Choć wydarzenie zainicjowali sami kucharze to Hotel Fado z chęcią udostępnił potrzebną przestrzeń. Mówi Michał Paluch, manager hotelu:
Tomasz Szymański, hotelowy szef kuchni, a także jeden z głównych pomysłodawców przyznał, że to przede wszystkim okazja dla kucharzy, by wspólnie spędzić czas:
Jedno z dań głównych przygotował dla gości Bartosz Ludniewski, szef kuchni i właściciel bistro „Hak Smak” – Każdy z nas chętnie zgodził się na taką formę pomocy, chcemy podobne wydarzenia organizować cyklicznie – przyznał:
Już po pierwszych daniach zaproszeni goście przyznali, że potrawy są naprawdę smaczne:
Najbliższa kolacja o podobnej formule planowana jest na początek grudnia bieżącego roku.