W pierogarni praca wre jak w ulu

redakcja gorzowska

Do wigilijnej wieczerzy pozostało jeszcze kilka dni, ale sporo gospodyń domowych już dawno czyni kuchenne przygotowania do tej wyjątkowej kolacji. Są jednak i takie, które niektóre potrawy zamawiają. Tak jest np. jeśli chodzi o krokiety, pierogi z różnym nadzieniem czy uszka. Kto jednak sądzi, że jeszcze zdąży te potrawy zamówić, może się przeliczyć.

W punkcie gastronomicznym pani Anity Czystowskiej przy Marcinkowskiego zapisy na świąteczne dania skończyły się już w listopadzie.

Jak dodaje Anita Czystowska, by zrealizować wszystkie zamówienia, panie pracują nawet w nocy.

Tegoroczne ceny za świąteczne potrawy niewiele różnią się od tych ubiegłorocznych. Za kilogram uszek zapłacimy 43 zł, pierogi z kapustą i grzybami kosztują 35 złotych, z kapustą i pieczarkami 20 zł, a za kilogram ruskich trzeba zapłacić 19 złotych.

Szersza relacja: 

 

Exit mobile version