Częstujemy dziś żurem, ale na wielkanocnym stole może być też barszcz biały. Ważne, aby nam smakowało – zapewniali organizatorzy dzisiejszego gotowania wielkanocnego przysmaku na Gorzowskim Rynku Hurtowym.
Aromatyczny żur przygotowali kucharze i uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych, których wspierał szef kuchni – Kamil Tużnik:
– Na ryneczku przy Jerzego możemy kupić większość potrzebnych rzeczy na świąteczny stół, ale nie tylko – dodaje dodaje Agata Dusińska, prezes GRH:
Podobnie jak w ubiegłym tygodniu specjaliści z biura Miejskiego Rzecznika Konsumentów, bezpłatnie udzielali porad związanych z prawami konsumenta, a te w czasie przedświątecznych zakupów i ogromu często udawanych promocji są bardzo cenne.
Gorzowski Rynek Hurtowy, Miasto Gorzów i Zespół Szkół Gastronomicznych przygotowali również niespodziankę dla smakoszy żurku: palmy wielkanocne, przygotowane z produktów, które można kupić na ryneczku przy Jerzego.