Uczniowie gorzowskiego gastronomika uczyli się jak przyrządzać dziczyznę.
Hamburgery czy ragoût z dzika przygotowywali pod okiem szefa kuchni Szymona Czerwińskiego na warsztatach zorganizowanych w ramach projektu „Dziczyzna w kuchni”.
Mięso z lubuskich lasów będzie przygotowywane z regionalnymi dodatkami – mówi dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych Paweł Cierach:
Walory smakowe i zdrowotne dziczyzny podkreślał Szymon Czerwiński, znany szef kuchni:
Alicja i Julia z 4 klasy technikum żywienia po raz pierwszy w życiu przygotowywały dania z dziczyzny:
Dziczyznę do szkoły dostarczyli lubuscy myśliwi – mówi Wojciech Pawliszak, łowczy okręgowy Polskiego Związku Łowieckiego:
Warsztaty „Dziczyzna w kuchni” zorganizowano w ramach wspólnego projektu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Polskiego Związku Łowieckiego.