Jutro kolejne wielkie gotowanie na ryneczku przy Jerzego. Tym razem serwowane będą „Smaki lasu”, czyli dania z wykorzystaniem m.in. dziczyzny oraz grzybów, owoców i ziół.
Mówi Marta Liberkowska z wydziału promocji i informacji Urzędu Miasta.:
Trzem szefom kuchni – Pawłowi Salamonowi, Michałowi Rejniakowi i Kamilowi Tużnikowi – będą towarzyszyli uczniowie z „Gastronomika”.
Gotowanie zaczyna się jutro o godzinie 9.00, a degustacja pół godziny później. Na stoisku „Smaków lasu” będą także dostępne przepisy na przygotowane dania, będzie też można porozmawiać z szefami kuchni, a przy okazji zrobić zakupy i zaopatrzyć się w świeże produkty u lokalnych producentów.
Degustacja leśnych specjałów jest wspólną inicjatywą spółki Gorzowski Rynek Hurtowy (GRH), miasta Gorzowa, Zespołu Szkół Gastronomicznych i Polskiego Związku Łowieckiego.
„Smaki lasu” to nowość w kulinarnym kalendarzu na ryneczku przy Jerzego. Dwa tygodnie później, 20 października, w tym samym miejscu odbędzie się znany już mieszkańcom „Festiwal dyni i chryzantemy”.
Polecamy
Bierzemy po uwagę wszystkie scenariusze! – prezes Stali Gorzów GP w Gorzowie
Gorzowscy kibice czarnego sportu są coraz bardziej zaniepokojeni nieoficjalnymi informacjami, jakie pojawiają się w mediach odnośnie gorzowskiej rundy GP na...
Czytaj więcej